KOUDGEPERSTE HONDENVOEDING, WAT IS DAT?

koudgeperste hondenvoeding Herbafix

Koudgeperste hondenvoeding wil zeggen dat de temperatuur tijdens het persen van de brokjes niet hoger gaat dan 65°C. Bij deze bereidingswijze blijft de voedingswaarde en vertering van eiwitten optimaal. De hondenbrokjes zijn zachter en gemakkelijker te breken in vergelijking met een krokante hondenbrok.

Eiwitten zoals vlees en vis denatureren boven de 70°C. Dat betekent dat eiwitten van structuur veranderen eens ze boven de 70°C worden verhit. Een verlies van structuur wil zeggen een verlies van voedingswaarde en verteerbaarheid. Hoeveel dit verlies is, hangt af van de tijd en temperatuur dat het eiwit boven de 70°C wordt verhit. Door de techniek van het koud persen toe te passen tijdens de bereiding van de hondenbrokjes, blijft de voedingswaarde en vertering van eiwitten optimaal.

IS KOUDGEPERSTE HONDENVOEDING HETZELFDE ALS EEN NATUURLIJKE HONDENVOEDING?

Ondanks het feit dat dit twee verschillende begrippen zijn, worden ze wel vaak samen toegepast. Een natuurlijke hondenvoeding wil zeggen dat er geen synthetische bewaarmiddelen, geurstoffen, kleurstoffen of smaakmakers aan de voeding zijn toegevoegd. Om de voeding goed te bewaren, bevatten natuurlijke hondenvoeding natuurlijke antioxidanten. De houdbaarheid van een natuurlijke voeding is daarom ook korter en ligt meestal rond de 12 maanden na productie.

HONDENVOEDING BEREIDT OP DE HERBAFIX MANIER

Juist omdat we kiezen voor de techniek van het koud persen van de brokjes, kunnen we voor elk ingrediënt de optimale bereidingswijze bepalen. Alle ingrediënten worden niet zomaar in een pot gedaan en klaargemaakt. Eerst wordt er per ingrediënt bepaald wat de optimale bereidingswijze is voor het verteringsproces van een hond. Zo wordt bijvoorbeeld bruine rijst of havermout vooraf gekookt om ze beter verteerbaar te maken. Ingrediënten zoals vlees, vis, olie, vet, probiotica, antioxidanten en vitaminen worden niet vooraf gekookt omdat deze ingrediënten een stukje voedingswaarde verliezen bij verhitting. Daarna worden alle ingrediënten samen in een brokje op een lage temperatuur in een hondenbrokje geperst. Door de techniek van het koud persen toe te passen in combinatie met voor elk ingrediënt de juiste bereidingswijze te bepalen, ondersteunen we de verteerbaarheid van de ingrediënten optimaal.

HERBAFIX NATUURLIJKE HONDENVOEDING

Bij HerbaFix is elke hondenvoeding ook natuurlijk. Er zijn dus geen synthetische bewaarmiddelen, geurstoffen, kleurstoffen of smaakmakers aan de voeding toegevoegd.

De recepten zijn op een wetenschappelijke manier samengesteld met als filosofie “Voorkomen is beter dan genezen”. We ondersteunen de immuniteit, vertering en vitaliteit van dieren.

De basis voor de recepten zijn natuurlijke ingrediënten, kruiden, probiotica en antioxidanten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *